رحیم هودی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: در حال حاضر جوانان برای تئاتر استقبال مناسبی دارند ولی از لحاظ حمایت و بودجه ای کمک شایانی به این بخش نمی شود و شرایط به گونه ای رقم خورده که بازیگران از هزینه شخصی برای اجرای تئاتر استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه در دهه 30 بازیگرهای تئاتر پرشمار بودند اما سالنی برای اجرا وجود نداشت اما اکنون سالنها زیاد شده اند اما اجراها رو به کاهش رفته است، افزود: باید مسئولان استان و شهر از بالاترین رتبه ها مانند استاندار تا بخشهایی که گمان می رود به تئاتر و هنر ارتباطی ندارند وارد این بخش شده و این هنر را دوباره با پشتیبانی مادی و معنوی خود حمایت کنند.
تئاتر کودکان کم رنگ است
این بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر با اشاره به حوزه تئاتر کودکان نیز بیان کرد: در اوایل بازیگریم گروه های متنوع و متعدد، تئاتر ویژه کودکان را به روی صحنه می آوردند و مورد استقبال نیز قرار می گرفت و در ماه چندین اجرا نیز داشتند.
هودی عنوان کرد: اما امروزه دیگر این شرایط را نمی توان به طور منظم و مطلوب مشاهده کرد و گاهی اوقات گروهی برای کودکان نمایشی اجرا کرده و پس از مدتی نیز کار تعطیل و اجرا نیز تمام می شود.
تماشگر آبونمان تئاتر را باید احیا کرد
وی در ادامه سخنان خود یکی از راه های برون رفت از مشکل استقبال از تئاتر را احیای تماشکران آبونمان دانست و افزود: باید مردم را به شکل زمانهای قدیم عادت داد که باید ماهی یک بار برای تماشای تئاتر به سالنهای نمایش مراجعه کند تا بدین صورت تئاتر نیز رونق دوباره بگیرد.
این پیشکسوت عرصه تئاتر تصریح کرد: در گذشته ما تماشاگر آبونمان داشتیم بدین صورت که هر ماه برای تماشای اجراها در تالارهای نمایش حضور داشتند و برنامه های آینده را نیز پیگیری می کردند و به نظر می رسد باید شرایطی پیش آید تا این دسته از تماشاگران علاقه مند به تئاتر دوباره به سالنها و تالارها بازگردند.
هودی در ادامه سخنان خود از وجود رسانه های جدید نظیر تلویزیون و... به عنوان یکی از موانع برای استقبال تماشاگران از تئاتر یاد کرد و افزود: به غیر از این، برخی از افراد جامعه به تئاتر به عنوان وسیله ای برای وقت گذرانی نگاه می کنند در حالیکه این هنر فقط برای سرگرمی نیست و باید آن را دانشگاهی زنده دانست که با دو ساعت تماشای آن به اندازه چندین واحد دانشگاهی علم و مطلب ارائه می شود.
گروه های نمایشی هم تماشاگرند و هم اجرا کننده
وی همچنین در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه استقبال از تئاتر بیشتر در ایام جشنواره ها شکل می گیرد، افزود: البته در همین ایام جشنواره ها نیز گروه های تئاتر هم تماشاچی اجراها هستند و هم اجرا کننده و در دیگر ایام نیز شاهد کاهش استقبال هستیم و اکثر سالنهای تئاتر با عدم استقبال و اجرا مواجه می شود.
این پیشکسوت تئاتر اظهار داشت: باید شرایطی ایجاد شود که جشنواره تا جشنواره تب داغ و سوزنده تئاترشکل نگیرد و پس از آن نه شاهد اجرایی مناسب و منظمی باشیم و نه اینکه تماشاچیان برای نمایش تئاتر به تالارها مراجعه نکنند.
اکثر حمایتها از تئاتر در پایتخت انجام می شود
هودی در ادامه سخنانش با انتقاد از عدم حمایت کافی از تئاتر شهرستانها گفت: در حال حاضر این مشکل وجود دارد که اینقدر که به تئاتر تهران اهمیت داده می شود به شهرستانها چنین توجهی صورت نمی گرد و بودجه های اختصاصی به تئاتر پایتخت نیز بسیار بیشتر از سایر نقاط است.
وی عنوان کرد: در تهران برخی از گروه ها قبل از اجرا مبادرت به عقدقرارداد می کنند و بدین صورت کار آنها با پشتیبانی مالی مناسبی همراه خواهد بود اما این بودجه در اختیار شهرستانها نیست به رغم اینکه در استانها نویسنده ها، کارگردانان و بازیگران حرفه ای زیادی وجود دارند که برای ادامه کار خود به پشتیبانی مالی نیازمندند.
نظر شما